Biografie

Roselinde Visscher is op 9 jarige leeftijd begonnen met pianospelen. Zij kreeg haar eerste pianolessen van Nico Korver op muziekschool Dijk & Waard in Heerhugowaard.

In het jaar 2000 ging zij naar het conservatorium de Hanzehogeschool in Groningen. Daar kreeg zij geruime tijd les van Paul Komen.

In haar studietijd in Groningen heeft zij diverse concerten gegeven. Onder andere in Groningen, Glimmen en in Leeuwarden. Ook heeft zij verscheidene keren andere leerlingen begeleid op het Prinses Christina Concours.

In het jaar 2003 is heeft zij haar studie voortgezet aan de Schumann Akademie in Utrecht; waar zij in juni 2007 met succes haar eindexamen piano heeft afgelegd.

Roselinde heeft diverse concerten gegeven in Pianohandel ‘Koot’ in Haarlem en in Theater ‘de Tobbe’ in Voorburg. Tevens heeft zij met het pianokwartet Dijk&Waard concerten verzorgd o.a. in Heerhugowaard, Veenendaal en in de Lutherse Kerk in Haarlem. Daar brachten zij het ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt ten gehore.

Roselinde Visscher heeft al veel pianolessen gegeven op verschillende muziekscholen, o.a. in Zoeterwoude-Rijndijk, Delft, Vlaardingen, Krimpen aan de IJssel, Schiedam en Heerhugowaard.

Copyright Noot voor Noot (2015).

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Het kopiëren van teksten van deze website is verboden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@nootvoornoot.nl.