Roselinde Visscher

biografie

Dit ben ik

Mijn eerste pianolessen kreeg ik van Nico Korver op muziekschool Dijk & Waard in Heerhugowaard.

In het jaar 2000 ging ik naar het conservatorium de Hanzehogeschool in Groningen. Daar kreeg ik geruime tijd les van Paul Komen.
In mijn studietijd in Groningen heb ik diverse concerten gegeven.
Ook heb ik verscheidene keren leerlingen begeleid op het Prinses Christina Concours.
In het jaar 2003 heb ik mijn studie voortgezet aan de Schumann Akademie in Utrecht; waar ik in juni 2007 met succes mijn eindexamen piano heb behaald.

Diverse concerten heb ik mogen geven in Pianohandel ‘Koot’ in Haarlem en in Theater ‘de Tobbe’ in Voorburg. Tevens heb ik met het pianokwartet Dijk&Waard concerten mogen verzorgen o.a. in Heerhugowaard, Veenendaal en in de Lutherse Kerk in Haarlem. Daar brachten wij het ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt ten gehore.
In de loop der jaren heb ik al veel pianolessen gegeven op verschillende muziekscholen, o.a. in Zoeterwoude-Rijndijk, Delft, Vlaardingen, Krimpen aan de IJssel, Schiedam en Heerhugowaard.

 Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk en heb deze sinds 2015 voortgezet in Harderwijk.

Via Cultuurkust Harderwijk ben ik werkzaam als Vakdocent Muziek op Schoot, wat inhoudt dat ik muzieklessen verzorg voor kleine kinderen (dreumes- en peuterleeftijd) in het bijzijn van de ouder(s). Het zijn gezellige lessen waar ik liedjes begeleid op de gitaar, er veel verschillende muziekinstrumenten aan bod komen, er gezongen en gedanst wordt en dit in een afwisselend ritme van actieve liedjes en rust. Er is veel aandacht  voor ritme en structuur. Dit is erg belangrijk voor kinderen want zij houden van herhaling en voorspelbaarheid.