Roselinde Visscher

biografie

Dit ben ik

Mijn eerste pianolessen kreeg ik van Nico Korver op muziekschool Dijk & Waard in Heerhugowaard.

In het jaar 2000 ging ik naar het conservatorium de Hanzehogeschool in Groningen. Daar kreeg ik geruime tijd les van Paul Komen.
In mijn studietijd in Groningen heb ik diverse concerten gegeven. Ook heb ik verscheidene keren leerlingen begeleid op het Prinses Christina Concours.

In het jaar 2003 heb ik mijn studie voortgezet aan de Schumann Akademie in Utrecht; waar ik in juni 2007 met succes mijn eindexamen piano heb behaald.

In zowel Pianohandel ‘Koot’ in Haarlem als in Theater ‘de Tobbe’ in Voorburg heb ik diverse concerten mogen geven . Tevens heb ik met het pianokwartet Dijk & Waard concerten mogen verzorgen o.a. in Heerhugowaard, Veenendaal en in de Lutherse Kerk in Haarlem. Daar brachten wij het ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt ten gehore.

In de loop der jaren heb ik pianolessen gegeven op verschillende muziekscholen, o.a. in Voorburg, Zoeterwoude-Rijndijk, Delft, Vlaardingen, Krimpen aan de IJssel, Schiedam en Heerhugowaard.

Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk, welke ik sinds 2015 heb voortgezet in Harderwijk.

Via Cultuurkust Harderwijk ben ik werkzaam als Vakdocent Muziek, wat inhoudt dat ik muzieklessen Dreumes -en Peutermuziek verzorg voor kleine kinderen in het bijzijn van de ouder(s), verzorgers opa’s/oma’s. Het zijn gezellige lessen, waarin ik liedjes begeleid op de gitaar, er veel verschillende muziekinstrumenten aan bod komen, er gezongen en gedanst wordt en dit in een afwisselend ritme van actieve liedjes en rust. Er is veel aandacht voor ritme en structuur. Dit is erg belangrijk voor kinderen, want zij houden van herhaling en voorspelbaarheid.