begin direct

Contact

Inschrijven bij Noot voor Noot is eenvoudig

 

Noot voor Noot
Krommekamp 83
3848 CB HARDERWIJK

info@nootvoornoot.nl
KvK-nummer: 63581302

 

veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op pianoles?

Kinderen kunnen al vanaf 6 jaar op pianoles. Eerst zullen er liedjes op het gehoor worden gespeeld en wordt er gewerkt aan de muzikale vorming. Na een aantal lessen wordt spelenderwijs het notenschrift aangeleerd. Meestal wordt er vanaf dat moment gewerkt met de pianomethoden van Hal Leonard.

Later wordt er met de leerling en de ouders besproken welke methode er het beste bij de leerling past. Vanaf ongeveer 8 jaar wordt er meer aandacht besteed aan de speeltechniek. Ook is er aandacht voor muziektheorie, door middel van leuke theorieboekjes en muziekpuzzels.

Wat houden de cursussen Dreumes -en Peutermuziek in?

Zingen, klappen en bewegen op muziek… kinderen vinden het heerlijk. 

Muziek is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van jonge kinderen. Ze kunnen enorm genieten van geluidjes, liedjes, muziek en instrumenten. Hun muzikale ontwikkeling begint al met de liedjes die mama of papa zingt. Tijdens de cursussen Dreumes (1+) -en Peutermuziek (2,5+) maakt je (klein)kind spelenderwijs kennis met muziek.

In deze cursussen kunnen ouders, verzorgers of opa’s/oma’s samen met hun kind (of kleinkind!) dansen, luisteren, zingen en muzikale spelletjes doen. Het plezier dat jullie samen hebben, versterkt de onderlinge band. Muziek is ook goed voor de taalontwikkeling. En het bewegen op muziek draagt bij aan verbetering van de motoriek. En wat je in de lessen leert, kun je natuurlijk ook thuis doen! Van het opruimlied tot het loopliedje wat jullie samen geleerd hebben.

De cursus is verdeeld in 2 groepjes, voor dreumesen (1-2,5 jaar) en peuters (2,5 – 4 jaar).

Wat zijn de tarieven?

 De tarieven voor individuele pianolessen zijn als volgt:

  Maandbedrag
(12 maanden)
Strippenkaart
(10 lessen)
Kinderen
(tot 21 jaar)
€79

Volwassenen
(vanaf 21 jaar)
€95 €375

Wekelijkse pianoles (12 maanden)
De pianolessen vinden wekelijks plaats en duren 30 minuten. Er wordt geen les gegeven tijdens schoolvakanties van het basisonderwijs en op officiële feestdagen.

Strippenkaart (10 lessen)
De strippenkaart is alleen mogelijk voor volwassenen vanaf 21 jaar en is 6 maanden geldig, ingaande vanaf de factuurdatum. Lessen die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Ben ik niet te oud om piano te leren spelen?

Je bent zeker nooit te oud om te beginnen met pianoles! Iedereen kan op zijn of haar niveau veel
plezier beleven aan en voldoening halen uit pianospelen. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je
aangeven waar je behoefte aan hebt en of er speciale aandachtspunten zijn. Op deze manier kan ik
de pianolessen specifiek op jouw behoeften afstemmen.